Steun de natuur met de Monnikenloop

In 2019

Natuurmonumenten wil de duinen op Schiermonnikoog in topconditie houden.
Duinen met veel bloemen en insecten zijn gezonde duinen en daar houden we van!

In de Schiermonnikoogse duinen vind je tal van bijzondere bloemen- en vlindersoorten zoals parnassia, moeraswespenorchis, slanke duingentiaan, Spaanse ruiter, parelmoervlinder en aardbeivlinder. Helaas zijn deze soorten met uitsterven bedreigd. In het Kappenglop wil Natuurmonumenten een impuls geven aan de bloemen- en insectenpopulatie. Door duinvalleien plaatselijk uit te graven komt er weer ruimte voor bedreigde bloemen- en vlindersoorten. In de steile duinwanden kunnen oeverzwaluwen en graafbijen weer hun nest bouwen.

Wil je hieraan bijdragen? Doneer dan tijdens je inschrijving. Als dank voor je donatie kun je kiezen uit een gids over hoe jij de insecten kunnen helpen, of één van onze vijf regionale fietsrouteboekjes.

TIP voor de wandelaars:
Een prachtige wandelroute door duinen en over het strand van 15 km op Schiermonnikoog. Klik hier voor de route.

In 2018

In 2018 mochten John Brinker en Victor Claessens namens de organisatie Monnikenloop € 1886,- doneren aan Stichting Natuurmonumenten. Met deze donaties zal Natuurmonumenten haar ‘speelbos' voor kinderen op Schiermonnikoog beter toegankelijk maken voor minder valide kinderen. Met de donaties via de Monnikenloop zal een rolstoelbestendige picknickbank in het speelbos worden geplaatst. Ontzettend bedankt voor het doneren!

hardlopers-logo.jpeg