Een feestelijke start van het weekend van de Monnikenloop! Vandaag heeft Theo Grömmel, de drijvende kracht achter de organisatie van de Monnikenloop, op Schiermonnikoog een Koninklijke Onderscheiding gekregen van burgemeester Ineke van Gent. Hij is hiermee benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

In het geheim georganiseerd

De organisatie heeft dit allemaal in het geheim geregeld en heeft zelfs zijn familie naar Schiermonnikoog laten overkomen voor deze bijzondere uitreiking. Theo was enorm verrast én zeer vereerd uiteraard.

Afscheid van de Monnikenloop

Mede door zijn inzet is dit hardloopevenement uitgegroeid tot een volwaardig en niet meer weg te denken evenement op het eiland. Dit is de 20e editie en hierna neemt hij afscheid. Een mooie reden om zijn inzet al die jaren te onderscheiden. Hij is volgend jaar wel van de partij, maar dan als loper, heeft hij gezegd.

Al jaren actief in de hardloopsport

Theo zet zich al jaren met veel enthousiasme in voor de hardloopsport. Zo is hij namens Topsport Noord Nederland (nu Golazo Noord Nederland), Groningen Atletiek en Stichting Atletiekevenementen Groningen als vrijwilliger actief (geweest) bij onder andere de organisatie van bij de 4 Mijl van Groningen, Nacht van Groningen, Plantsoenloop en Bommen Berendloop. Ook heeft hij zich ingezet voor de Stadsparklopen, Road to Rotterdam trainingslopen, Start-to-Run loopclinics, de Grolloop en de Ambtenarenloop.